Ga naar de inhoud
Zoeken

Vaccinaties voor 13 jarigen

Meisjes krijgen een vaccinatie aangeboden tegen baarmoederhalskanker (HPV). Dit jaar ontvangen meisjes geboren in 2007 een uitnodiging voor deze HPV-vaccinatie. Er is ook een inhaalronde voor meisjes die een vaccinatie hebben gemist. Zij ontvangen een herinneringsoproep van het RIVM.

Maatregelen in verband met coronavirus

Kom NIET naar de vaccinatielocatie als:

Jij of één van jouw gezinsleden/huisgenoten koorts, benauwdheid of bevestigde corona heeft. 
Je last hebt van:

Neusverkoudheid (kinderen t/m 12 jaar met verkoudheidsklachten mogen wel komen)
Hoesten
Keelpijn
Benauwdheid
Koorts boven de 38 graden
Plotseling verlies van reuk of smaak
Je in de afgelopen 10 dagen contact hebt gehad met iemand met corona
Je in de afgelopen 10 dagen in een gebied of land met code oranje bent geweest.

We hebben de vaccinatierondes zo georganiseerd dat de vaccinatie op een veilige manier gegeven kunnen worden. Er is genoeg ruimte om 1,5 meter afstand te houden en je hoeft niet lang te wachten.

Belangrijk:

Kom op de tijd en datum die afgesproken is.
Kom alleen of met maximaal 1 begeleider.

HPV-vaccinatie voor meisjes geboren in 2007

In september vindt de tweede HPV-vaccinatie plaats voor de meisjes geboren in 2007 die in maart hun eerste HPV-vaccinatie hebben gehad. Ook meisjes geboren in 2006 die hun eerste HPV-vaccinatie hebben gekregen vanaf najaar 2019, en nog niet hun tweede HPV-vaccinatie hebben ontvangen, worden uitgenodigd. Voor de gemeente IJsselstein (inclusief Vianen en omstreken) vindt de eerste HPV vaccinatie plaats voor meisjes geboren in 2007. Het RIVM verstuurt de uitnodigingen hiervoor eind augustus 2020.

Informatie over het Rijksvaccinatieprogramma voor jongeren

Meer informatie over het Rijksvaccinatieprogramma voor jongeren vind je op de website rijksvaccinatieprogramma.

De afspraak

GGDrU vaccineert in elke gemeente om de vaccinatie dicht bij de jongeren te brengen. Dit gebeurt op  hele of halve dagen, en is afhankelijk van het aantal opgeroepen jongeren per gemeente.

Wat als je echt niet kunt komen:

Kun je echt niet komen op de tijd of datum die vermeld staat in de brief van het RIVM? Bel dan naar de GGD voor een nieuwe afspraak: 030- 694 00 30 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 17.00 uur).

Let op: De mogelijkheden voor het wijzigen van een afspraak zijn beperkt in verband met het opvolgen van de regels in de bestrijding tegen het coronavirus.
Relevante link: https://rijksvaccinatieprogramma.nl/jongeren