Ga naar de inhoud
Zoeken

Vaccinaties voor 13 jarigen

Meisjes krijgen een vaccinatie aangeboden tegen baarmoederhalskanker (HPV). Dit jaar ontvangen meisjes geboren in 2007 een uitnodiging voor deze HPV-vaccinatie. Er is ook een inhaalronde voor meisjes die een vaccinatie hebben gemist. Zij ontvangen een herinneringsoproep van het RIVM.

Maatregelen in verband met coronavirus

Let op: Kom niet naar de locatie wanneer je op één van onderstaande vragen met JA beantwoordt:

Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?

Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?

Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest)? En is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?

Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?

Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

We hebben de vaccinatiesessies zo georganiseerd dat de vaccinatie op een veilige manier gegeven kan worden. Er is genoeg ruimte om 1,5 meter afstand te houden je hoeft niet lang te wachten.

Belangrijk:

Kom op de tijd en datum die telefonisch afgesproken is.
Kom alleen of met maximaal 1 begeleider.

HPV-vaccinatie voor meisjes geboren in 2007

In september vindt de tweede HPV-vaccinatie plaats voor de meisjes geboren in 2007 die in maart hun eerste HPV-vaccinatie hebben gehad. Ook meisjes geboren in 2006 die hun eerste HPV-vaccinatie hebben gekregen vanaf najaar 2019, en nog niet hun tweede HPV-vaccinatie hebben ontvangen, worden uitgenodigd. Voor de gemeente IJsselstein (inclusief Vianen en omstreken) vindt de eerste HPV vaccinatie plaats voor meisjes geboren in 2007. Het RIVM verstuurt de uitnodigingen hiervoor eind augustus 2020.

Informatie over het Rijksvaccinatieprogramma voor jongeren

Meer informatie over het Rijksvaccinatieprogramma voor jongeren vind je op de website rijksvaccinatieprogramma.