Ga naar de inhoud
Zoeken

Vaccinaties voor 13 jarigen

Meisjes krijgen een vaccinatie aangeboden tegen baarmoederhalskanker (HPV). Dit jaar ontvangen meisjes geboren in 2007 een uitnodiging voor deze HPV-vaccinatie. Er is ook een inhaalronde voor meisjes die een vaccinatie hebben gemist. Zij ontvangen een herinneringsoproep van het RIVM. De vaccinatiemiddagen zijn van maandag 2 maart tot en met donderdag 19 maart 2020.

HPV-vaccinatie voor meisjes geboren in 2007

Meisjes geboren in 2007 ontvangen vanaf half februari 2020 een uitnodiging voor de eerste HPV-vaccinatie. Na een half jaar volgt automatisch een oproep voor de tweede HPV-vaccinatie. In totaal zijn er 2 vaccinaties nodig.

Inhalen voor meisjes geboren in 2002 en 2003

Het Ministerie van VWS heeft besloten om meisjes geboren in 2002 en 2003 nog een keer de kans te geven om de HPV-vaccinatie te halen. Deze groep heeft vorig jaar al vanuit het RIVM een uitnodigingsbrief ontvangen. Dit jaar ontvangen zij opnieuw een uitnodiging om de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker te halen.  Vanaf de leeftijd van 15 jaar zijn 3 vaccinaties nodig tegen baarmoederhalskanker. De oproep is voor de meisjes die de 1e of 2e vaccinatie gemist hebben, en voor de meisjes die voor de 3e keer gevaccineerd worden.

Wat als je niet kunt komen?

Kun je niet komen op de dag die in de uitnodiging staat? Dan mag je naar een andere dag/locatie komen.Bekijk in het menublok "Datums en locaties HPV-vaccinaties 2020" alle datums en locaties waarop je terecht kunt voor de HPV-vaccinatie. Hou als het lukt dezelfde tijd aan waarvoor je uitgenodigd bent.
Let op: Locatie Amersfoort heeft andere tijden. Ben je uitgenodigd voor locatie Amersfoort? En wil je naar een andere locatie? Let dan op de tijden van de locatie van je keuze.

Informatie over het Rijksvaccinatieprogramma voor jongeren

Meer informatie over het Rijksvaccinatieprogramma voor jongeren vind je op de website rijksvaccinatieprogramma.