Ga naar de inhoud
Zoeken

Vaccinaties voor 13 jarigen

Meisjes krijgen een vaccinatie aangeboden tegen baarmoederhalskanker (HPV). Dit jaar ontvangen meisjes geboren in 2008 in de maand februari een uitnodiging voor de eerste HPV-vaccinatie (vaccinatie tegen baarmoederhalskanker). Na een half jaar volgt automatisch een oproep voor de tweede HPV-vaccinatie. In totaal zijn er 2 vaccinaties nodig.

Er is ook een inhaalronde voor meisjes die een vaccinatie hebben gemist. Zij ontvangen een herinneringsoproep van het RIVM.  Het gaat dan om meisjes geboren in 2007. Daarnaast heeft het ministerie van VWS besloten om ook de meisjes geboren in 2004 en 2005 die de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker nog hebben gemist, opnieuw op te roepen.
Ook meisjes uit andere geboortejaren die nog met hun vaccinatieserie bezig zijn, worden door het RIVM uitgenodigd om de vaccinatie af te ronden.

Vanaf de leeftijd van 15 jaar zijn 3 vaccinaties nodig tegen baarmoederhalskanker. De oproep is voor de meisjes die de 1e of 2e vaccinatie gemist hebben, en voor de meisjes die voor de 3e keer gevaccineerd worden.

Maatregelen in verband met het coronavirus

We hebben de vaccinatiesessies zo georganiseerd dat de vaccinatie op een veilige manier gegeven kan worden. Er is genoeg ruimte om 1,5 meter afstand te houden, je hoeft niet lang te wachten. 
Alle professionals dragen een mondkapje. Verzoek aan de jongeren en indien aanwezig ook begeleider  om een mondkapje te dragen. Vanaf 13 jaar is iedereen verplicht om een mondkapje te dragen in de publiek toegankelijke ruimten.
We geven elkaar geen hand 

Belangrijk: 

Kom op de tijd en datum die afgesproken is. 
Kom alleen of met maximaal 1 begeleider. 

Let op: Kom niet naar de locatie wanneer je één van onderstaande vragen met JA beantwoordt,

  • Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende klachten: hoesten, verkoudheidsklachten, benauwdheid, verhoging of koorts ,  verlies van reuk- en/of smaak? 
  • Heb je op dit moment een huisgenoot met milde klachten en koorts en/of benauwdheid?
  • Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld (met een test)

Ben je in quarantaine omdat je:

  • een huisgenoot of nauw contact bent van iemand bij wie het nieuwe coronavirus is vastgesteld?
  • bent (terug)gekomen uit een COVID-19-risicogebied?
  • bent gewaarschuwd door de Coronamelder-app? 

Wat als je echt niet kunt komen

Kun je echt niet komen op de tijd of datum die vermeld staat in de brief van het RIVM? 
Bel dan naar de GGD voor een nieuwe afspraak: 033 4600046
(bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur – 17.00 uur). 
 
Let op: De mogelijkheden voor het wijzigen van een afspraak zijn beperkt in verband met het opvolgen van de regels in de bestrijding tegen het coronavirus. 
 

Informatie over het Rijksvaccinatieprogramma voor jongeren

Meer informatie over het Rijksvaccinatieprogramma voor jongeren vind je op de website Rijksvaccinatieprogramma.