Ga naar de inhoud
Zoeken

Onveilige manieren

Behalve voorbehoedsmiddelen zijn er ook andere manieren om zwangerschap te voorkomen. Deze zijn alleen onbetrouwbaar! Adviseer je zoon of dochter dan ook niet om deze methodes te gebruiken.

Voor het zingen de kerk uit

Dit is geen voorbehoedsmiddel en het beschermt niet tegen zwangerschap en soa’s. ‘Voor het zingen de kerk uit’ betekent dat de jongen zijn penis uit de vagina haalt voordat hij klaarkomt. Dit is niet veilig want als een jongen opgewonden is, komt er al ‘voorvocht’ uit zijn penis. In dat voorvocht kunnen ook al spermacellen zitten. Van het voorvocht kan een meisje dus zwanger worden, omdat de penis al wel in de vagina komt.

Periodieke onthouding

Dit is geen voorbehoedsmiddel en het beschermt niet tegen zwangerschap en soa’s. Periodieke onthouding betekent dat je geen seks hebt op de dagen dat de vrouw vruchtbaar is. Dat is een paar dagen in de maand. Periodieke onthouding is niet veilig! Je weet nooit precies wanneer een meisje een eisprong heeft. Bovendien kan sperma lang blijven leven in de baarmoeder.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.