Ga naar de inhoud

Sport

Peuters bewegen meestal graag en veel. Geef uw kind daarom veel mogelijkheden om te bewegen. Ook kunt u uw peuter opgeven voor een activiteit waarin bewegen centraal staat. Bewegen kan overgewicht voorkomen en is positief voor de ontwikkeling van uw kind.

Kinderyoga

Wanneer uw kind ongeveer vier jaar is, kan het meedoen aan kinderyoga. Kinderyoga heeft een positieve invloed op de motorische vaardigheden en de lichaamshouding van uw peuter.

Zwemmen

Onder begeleiding van een gediplomeerde zweminstructeur kunt u samen met uw kind gaan zwemmen. Zwemmen is heel gezond. Uw kind raakt vertrouwd met water, ontwikkelt spierkracht en blijft fit. U kunt natuurlijk ook zonder begeleiding samen gaan zwemmen. Voor de veiligheid is het dan wel belangrijk dat u uw kind geen moment uit het oog verliest. Verder is het belangrijk om uw peuter zwembandjes om te doen.

Gymnastiek

Peutergym is voor kinderen van twee tot vier jaar een leuke manier om in beweging te zijn. Op deze manier leert uw kind om te gaan en te spelen met verschillende materialen, zoals een bal en een hoepel. Peutergym wordt onder professionele begeleiding gegeven en is een goede voorbereiding voor de gymlessen op school.

Andere activiteiten

In buurthuizen en bij verenigingen kunt u op veel plaatsen terecht voor peuterdans of bewegingsactiviteiten voor peuters. Ook speeltuinen organiseren regelmatig activiteiten voor peuters. Kijk eens in uw omgeving wat er voor uw peuter te doen is.

Peutersport

Op de website Allesoversport.nl vindt u meer informatie over de mogelijkheden van peutersport.