Ga naar de inhoud

Kinderbed

Slaapt uw kind in een ledikant of een bed met spijlen? Bereid u er dan op voor dat er een moment komt dat uw peuter probeert om eruit te klimmen.

Kinderbed

Als u merkt dat uw kind gaat klimmen, dan wordt het tijd voor een laag kinderbed. Of u kunt de spijlen uit het bed halen. Zo kan uw kind gemakkelijk zelf uit bed komen. Bent u bang dat uw kind zich kan bezeren als het toch uit bed klimt? Leg dan een matras naast het bed op de grond. Op een laag kinderbed kunt u vaak ook nog een bedhek plaatsen, zodat uw kind niet uit bed kan rollen.

's Nachts ronddwalen

Als uw kind zelf uit bed kan komen, kan het ’s nachts door het huis gaan lopen. Het risico bestaat dat het van de trap valt. Als u de deurkruk van de kamer verticaal monteert, kan uw peuter de deur niet openen. Sluit de badkamer, de wasmachine en de trap goed af als uw kind zo groot is dat het wel uit de kamer kan komen.

Kussen

Verhuist uw kind naar een groter bed en is uw kind ouder dan twee jaar, dan kan het een dun kussen gaan gebruiken. Gebruik voor die tijd nog geen kussen.

Klamboe

Wilt u een klamboe gebruiken om uw kind te beschermen tegen muggen? Maak de klamboe dan zo vast, dat uw kind er niet bij kan en er niet in verstrikt kan raken.