Ga naar de inhoud

Lastige eters

Als uw kind slecht eet, kan dat een probleem zijn. Kinderen hebben veel goede bouwstoffen, vitamines en mineralen nodig om fit te blijven en te groeien. Daarom is het in ieder geval verstandig om uw kind gezonde voeding te geven.

Minder eetlust

Na 12 tot 18 maanden neemt de snelle groei van uw kind af. Daardoor kan het minder eetlust hebben dan in het eerste jaar. Totdat uw kind (bijna) volwassen is, wisselen periodes van veel en minder eten elkaar geregeld af. Dit is afhankelijk van de ontwikkeling en de groei die uw kind doormaakt.

Groeit uw kind goed?

Als uw kind goed groeit en actief is, zit het wel goed. Maakt u zich toch zorgen, ga dan een keer extra naar het consultatiebureau om uw kind te laten meten en wegen.

Chronische voedselweigering

Wanneer een kind voor langere tijd weigert om te eten, kan dit ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Meestal gebeurt dit in de leeftijd tot 4 jaar. Het komt meer voor bij kinderen met een aangeboren fysieke of verstandelijke beperking. Via sondevoeding en therapie kan een kind zo snel mogelijk leren om weer normaal te eten.

Eettherapie

Als uw kind ernstige voedsel- en eetproblemen heeft, kan eettherapie helpen. U kunt hiervoor het best eerst een afspraak maken met de huisarts. Hij kan u doorverwijzen naar professionele hulpinstanties.