Ga naar de inhoud
Zoeken

Tuintrampoline

Trampolinespringen is leuk en populair bij kinderen. Als ouder ben je misschien wat minder enthousiast. Gelukkig zijn er manieren om je kind zo veilig mogelijk te laten trampolinespringen.

De trampoline ingraven

Het grootste gevaar bij trampolinespringen is dat kinderen er vanaf kunnen vallen. Je kunt de trampoline ingraven om de valhoogte en daarmee de kans op ongelukken te verkleinen. Er zijn speciale inbouwkits te koop om de trampoline op een goede en veilige manier in te graven.

Een veiligheidsnet plaatsen

Als het niet mogelijk is om de trampoline in te graven, is het verstandig om een veiligheidsnet te plaatsen. Een veiligheidsnet rond de trampoline verkleint de kans dat je kind er vanaf valt.

Maak afspraken met je kind

Kijk naar je kind en bedenk goed wat jouw kind aankan, welke stunts wel en niet mogen. Pas daarbij vooral op als er meer kinderen op de trampoline zijn. Leg aan oudere kinderen uit, dat ze extra voorzichtig zijn met jongere kinderen.

Meer tips

  • Zorg voor voldoende vrije ruimte rondom en boven de trampoline.
  • Zorg dat er niets onder de trampoline ligt.
  • Zorg voor een zachte ondergrond rondom de trampoline, bijvoorbeeld los zand of gras.
  • Zorg ervoor dat de trampoline op een vlakke ondergrond staat.
  • Plaats de trampoline in het zicht, zodat je kunt zien wat je kind doet en zo nodig kunt ingrijpen.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.