Ga naar de inhoud

Voortgezet onderwijs klas 4

decoratief

Contactmoment in klas 4 voor leerlingen van 15, 16 jaar.

In deze leeftijdsfase kan er bij uw kind veel spelen. Denk daarbij aan leefstijlthema's als alcohol, roken, voeding en beweging, maar ook aan thema's als weerbaarheid, zelfstandigheid, stemmingswisselingen en pesten.

De jeugdverpleegkundige en jeugdarts zijn regelmatig aanwezig op school. Leerlingen van alle klassen kunnen bij hen terecht voor vragen of advies op het gebied van bijvoorbeeld gewicht, seksualiteit of gevoelens. Wanneer ouders/verzorgers het nodig vinden kunnen zij een extra onderzoek/gesprek aanvragen voor hun kind.

In de tweede helft van 2018 en in 2019 werkt GGD regio Utrecht aan vernieuwing en verbetering van de dienstverlening. We werken toe naar een meer eigentijdse en klantgerichtere Jeugdgezondheidszorg. Door tijdelijk reguliere werkzaamheden anders in te zetten, maken we ruimte om belangrijke ontwikkelingen naast elkaar te kunnen laten lopen. Om deze reden worden leerlingen van klas 4 niet standaard uitgenodigd voor een gezondheidsonderzoek. Mocht een onderzoek/gesprek gewenst zijn dan kan de jongere ook zelf digitaal een onderzoek/gesprek aanvragen.

JouwGGD.nl

Voor leerlingen op het voortgezet onderwijs is er een speciale website waar zij veel informatie kunnen vinden en waar zij vragen kunnen stellen via de chat, of via het forum, of via de mail: www.jouwggd.nl

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Dan kunt u contact opnemen met het Service Center, telefoon: 033-460 00 46 of via e-mail: jeugdgezondheidszorg@ggdru.nl