Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Huisbezoek 2 weken

 

In het kort:

Afspraak:met een jeugdverpleegkundige
Waar:bij u thuis
Leeftijd:2-3 weken
Tijdsduur:ongeveer één uur

Waarom komt de jeugdverpleegkundige langs?

De jeugdverpleegkundige vertelt u hoe het werkt op het consultatiebureau. Ook is zij natuurlijk benieuwd hoe u de zwangerschap, bevalling en de kraamtijd heeft ervaren. De informatie die u daarbij geeft, neemt de GGD op in het Digitaal Kinddossier. Het is handig als u het volgende klaarlegt voor het bezoek:

  • Bevallingsverslag;
  • Overdracht kraamzorg;
  • Kraamdossier;
  • De GroeiGids;
  • En (eventueel) de overdracht van de kinderafdeling als uw baby daar opgenomen is geweest. 

Wat doet de jeugdverpleegkundige?

Tijdens het bezoek vraagt zij hoe het gaat met u en uw baby. Hoe drinkt, poept en plast de baby? Hoe weet u of uw baby genoeg drinkt? Hoe voelt u zich? Geeft u borstvoeding? Hoe voelt u zich daarbij? Maar ook, heel belangrijk: heeft u genoeg steun van mensen in uw omgeving? Als er onderwerpen zijn die u bezig houden, dan bespreekt zij die. Als het nodig is maakt zij hiervoor een volgende afspraak.

De jeugdverpleegkundige zal altijd informatie geven over de volgende onderwerpen:

Voor Stevig Ouderschap geldt dat wij standaard een vragenlijst bij u achterlaten. Vul deze deze in. Dit is wel vrijblijvend. Aansluitend kunt u extra ondersteuning krijgen met extra huisbezoeken.

De verpleegkundige bekijkt uw baby goed. Zij beoordeelt de conditie van uw baby. Ademt uw kind rustig? Heeft de baby een gezonde kleur? Hoe ziet de huid eruit? Hoe ziet het naveltje en de luierstreek eruit?  Groeit uw baby goed? Reageert uw baby alert? Ook als uw baby slaapt, kijkt zij hier naar. Uw baby zal dan wakker worden.

Aan het einde van het bezoek maakt de jeugdverpleegkundige een afspraak voor uw eerste bezoek aan het consultatiebureau. U krijgt dan een afspraak met een jeugdarts.