Ga naar de inhoud
Zoeken

Huisbezoek 2 weken

 

In het kort:

Afspraak:met een jeugdverpleegkundige
Waar:bij u thuis
Leeftijd:2-3 weken
Tijdsduur:ongeveer één uur

Waarom komt de jeugdverpleegkundige langs?

De jeugdverpleegkundige vertelt u hoe het werkt op het consultatiebureau. Daarnaast is zij natuurlijk benieuwd hoe u de zwangerschap, bevalling en de kraamtijd hebt ervaren. De informatie die u daarbij geeft, neemt de GGD op in het Digitaal Kinddossier. Het is handig als u het volgende klaarlegt voor het bezoek:

  • Bevallingsverslag;
  • Overdracht kraamzorg;
  • Kraamdossier;
  • De GroeiGids;
  • En (eventueel) de overdracht van de kinderafdeling als uw baby daar opgenomen is geweest. 

Wat doet de jeugdverpleegkundige?

Tijdens het bezoek vraagt zij hoe het gaat met u en uw baby. Hoe drinkt, poept en plast de baby? Hoe weet u of uw baby genoeg drinkt? Hoe voelt u zich in het algemeen? Geeft u borstvoeding? Hoe voelt u zich daarbij? Maar ook, heel belangrijk, heeft u voldoende steun van mensen in uw omgeving? Als er onderwerpen zijn die u bezig houden, dan bespreekt zij die. Als het nodig is maakt zij hiervoor een volgende afspraak.

De jeugdverpleegkundige zal altijd informatie geven over de volgende onderwerpen:

Voor Stevig Ouderschap geldt dat wij standaard een vragenlijst bij u achterlaten met het verzoek deze in te vullen (vrijblijvend). Aansluitend kunt u extra ondersteuning krijgen in de vorm van extra huisbezoeken.

Om de conditie van uw baby te beoordelen, bekijkt de verpleegkundige uw baby goed. Ademt uw kind rustig en heeft het een gezonde kleur? Hoe ziet de huid eruit? Hoe ziet het naveltje en de luierstreek eruit?  Groeit uw baby naar wens? Reageert uw baby alert? Ook als uw baby slaapt, kijkt zij hier naar. Uw baby zal dan wakker worden.

Aan het eind van het bezoek maakt de jeugdverpleegkundige een afspraak voor uw eerste bezoek aan het consultatiebureau. U heeft dan een afspraak met een jeugdarts.