Ga naar de inhoud
Zoeken

Gezondheidsonderzoek 2020

 

Bent u tevreden over de wijk waarin u woont? Voelt u zich weleens eenzaam? Denkt u dat u genoeg beweegt en zijn er ook mogelijkheden voor? Allemaal punten waar uw gemeente iets van moet weten, om er ook iets aan te kunnen doen. GGD regio Utrecht (GGDrU) voert dit najaar daarom een gezondheidsonderzoek uit in de regio Utrecht. Heeft u een vragenlijst van het onderzoek ontvangen? Dan kunt u een belangrijke rol spelen voor het lokale gezondheidsbeleid van uw gemeente.

GGD regio Utrecht start in september 2020 met het gezondheidsonderzoek onder inwoners in de leeftijd van 18 jaar en ouder. Voor het onderzoek zijn willekeurig een aantal inwoners geselecteerd. Eind september ontvangen deze 108.000 inwoners in de regio Utrecht een brief met daarin de uitnodiging om een (digitale) vragenlijst in te vullen. 

Speel een belangrijke rol bij het gezondheidsbeleid van uw gemeente

De vragenlijst van het gezondheidsonderzoek bestaat uit verschillende soorten vragen. Denk hierbij aan vragen over roken, lichamelijke klachten, bewegen en psychische problemen. De gegevens uit het onderzoek vormen een belangrijke basis voor de ontwikkeling van het lokale gezondheidsbeleid. Met de onderzoeksresultaten kunnen gemeenten activiteiten organiseren om de gezondheid en de woonomgeving van inwoners te verbeteren. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen, die uitgenodigd zijn om mee te doen aan het onderzoek, de vragenlijst invullen. Zo kunnen we een goed beeld van de gezondheidssituatie van de gemeenten vormen. 

Persoonlijk leefstijladvies

Inwoners die de digitale vragenlijst hebben ingevuld kunnen na het invullen van de vragenlijst een persoonlijk leefstijlprofiel inkijken. Op basis van de gegeven antwoorden delen we tips en informatie voor een gezonde leefstijl. 

Geen vragenlijst ontvangen, maar wel geïnteresseerd in onderzoek?

Heeft u geen uitnodiging ontvangen, maar wilt u wel meedoen aan onderzoeken van de GGD? Meld u zich dan aan voor het inwonerspanel van GGD regio Utrecht! U ontvangt dan ongeveer vier keer per jaar een digitale vragenlijst. U kunt dan vragen beantwoorden over gezondheid en bijvoorbeeld uw mening geven over het beleid en de zorg in uw gemeente. U kunt zich hiervoor aanmelden via: www.panelggdru.nl.

Meer weten? 

Wilt u meer weten over het onderzoek? Kijk eens tussen de veelgestelde vragen in het blok Aanvullende informatie over het onderzoek!