Ga naar de inhoud
Zoeken

Valpreventie

 

Vallen is de meest voorkomende oorzaak van letsel door een ongeval bij ouderen. Jaarlijks komen gemiddeld 120.000 ouderen op de Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis terecht na een ongeval in of om het huis. In bijna driekwart van de gevallen gaat het hierbij om een val. Er zijn veel dingen die u zelf kunt doen om een ongeval in of om het huis te voorkomen.

Jaarlijks komen gemiddeld 120.000 ouderen op de Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis terecht. Dit gebeurt na een ongeval in of om het huis. In bijna driekwart van de gevallen gaat het om een val. Het slachtoffer is gestruikeld, heeft zich verstapt of is het evenwicht verloren. Hou ouder u wordt, hoe groter het risico dat er thuis iets misgaat. Gelukkig zijn er veel dingen die u zelf kunt doen om een ongeval in of om het huis te voorkomen.

Cursussen en trainingen

Er zijn veel fysiotherapeuten die aandacht besteden aan valpreventie en een valtraining kunnen geven. Ook worden er cursussen georganiseerd om vallen te voorkomen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stichting Welzijn Ouderen (SWO) of de Thuiszorgorganisatie bij u in de buurt.