Ga naar de inhoud

Gezond milieu

Boost project Gezonde Scholen Amersfoort

De GGD regio Utrecht heeft van de gemeente Amersfoort de opdracht gekregen om in 2016 en 2017 een boost te geven aan het project Gezonde Scholen voor de basisscholen. Het doel is dat eind 2017 tien basisscholen het vignet Gezonde school gaan behalen of bezig zijn het te behalen, waarvan vijf scholen het themacertificaat Milieu en natuur.

Vignet Gezonde School

Vanaf 2018 is het de bedoeling dat de basisscholen zelf het initiatief nemen om het vignet Gezonde School te behalen.
Het Longfonds financiert de aanvraag van het vignet ter waarde van €150,- voor de eerste 10 scholen.

Gezonde School

Een frisse schoolklas, gezond eten en drinken, een schoolplein dat groen is en waar kinderen lekker kunnen bewegen, en voorlichting over gezondheid dragen bij aan de gezondheid van leerlingen. Gezonde leerlingen die goed in hun vel zitten, zijn beter geconcentreerd en minder vaak ziek. Een gezonde school biedt veel voordelen zoals: aantoonbaar betere leerresultaten en het versterken van de weerbaarheid.  Via de methode De Gezonde School wordt gezondheid op school planmatig en integraal aangepakt.

Themacertificaten

Nadat een school voldoet aan de basisvoorwaarden Gezonde School kunnen ze kiezen uit zeven verschillende themacertificaten: Milieu en natuur, Voeding, Bewegen en sport, Roken en alcohol, Welbevinden, Relaties en seksualiteit of Fysieke veiligheid.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Gezonde School kijkt u op de website van gezonde school: www.gezondeschool.nl
Heeft u vragen over het Boostproject of kent u een basisschool die interesse heeft om een Gezonde School te worden?  Mail dan naar avanouwerkerk@ggdru.nl of ivanderheyden@ggdru.nl

Heeft u vragen over de Gezonde School in een andere gemeente dan kunt u contact opnemen met Dominique Nillesen dnillesen@ggdru.nl