Ga naar de inhoud

Gezondheidsmonitor 2016

decoratief

In het najaar van 2016 voerde de GGD de Gezondheidsmonitor uit; een grootschalig onderzoek naar de gezondheid en het welzijn van volwassenen en senioren in alle gemeenten in de regio Utrecht. Meer dan 34.000 inwoners van de GGD regio Utrecht hebben een vragenlijst online of op papier ingevuld.

De GGD voert het onderzoek elke vier jaar uit in opdracht van de gemeenten in zijn werkgebied. Gemeenten moeten op de hoogte blijven van de gezondheid van hun inwoners vanuit de Wet publieke gezondheid. Het onderzoek is in samenwerking met het CBS en RIVM, en door alle 25 GGD'en in Nederland op vergelijkbare wijze en met (deels) dezelfde vragen uitgevoerd. Hierdoor zijn gemeentelijke, regionale en landelijke cijfers goed vergelijkbaar. Ook zijn er, in overleg met de gemeenten van de regio Utrecht, nog aanvullende vragen gesteld voor onze regio. De resultaten van de monitor zijn een belangrijke informatiebron voor gemeenten, de GGD en andere regionale en landelijke organisaties bij de onderbouwing van beleidskeuzes om de gezondheid en het welzijn van inwoners te verbeteren.

Resultaten

Bekijk de resultaten van de Gezondheidsmonitor Volwassenen en senioren op de GGDAtlas. 
Het verhaal achter de cijfers vindt u hier.

Panelonderzoeken

Naast de gezondheidsmonitor voert GGD regio Utrecht ook panelonderzoeken uit onder volwassenen. Ga naar panelggdru.nl om meer over het panelonderzoek te lezen of u aan te melden als lid van het inwonerspanel.