Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Melden van een positieve testuitslag zelftest

 

Een zelftest is een coronatest die u zelf thuis voor de zekerheid kunt afnemen. Bijvoorbeeld als u naar school of werk moet. Zelftesten zijn niet bedoeld om te testen bij klachten of om te testen voor toegang tot een evenement.  Als GGD zijn wij verantwoordelijk voor het bron- en contactonderzoek bij positieve uitslagen van COVID-19. Hiervoor is het nodig dat u uw positieve uitslag van de zelftest aan de GGD meldt.

Wat moet ik doen bij een positieve uitslag van een zelftest?

Bij een positieve uitslag van een zelftest adviseren we u om opnieuw een test te laten doen via de GGD. Zelftesten zijn minder betrouwbaar dus mogelijk test u alsnog negatief en hoeft u niet in isolatie. Als u een test bij de GGD laat doen, is de uitslag van de GGD is in dat geval leidend.  
U kunt een test bij de GGD aanvragen via coronatest.nl of telefonisch via 030 - 630 54 00.

Daarnaast is het advies om uw positieve uitslag bij de GGD te melden. Wij kunnen bij een positieve uitslag het bron- en contactonderzoek starten. Hiermee voorkomen we dat het virus zich verder verspreidt.

Hoe kan ik mijn uitslag melden?

Het melden van een positieve test op SARS-CoV-2 / COVID-19 kan eenvoudig en snel met onderstaand formulier.

Meldformulier positieve zelftest op SARS-CoV-2 / COVID-19

Meldformulier positieve zelftest op SARS-CoV-2 / COVID-19
Vragen met een * zijn verplicht.
Deze informatie wordt alleen gebruikt voor dit doeleind. Wij kunnen bij een positieve uitslag het bron- en contactonderzoek starten. Hiermee voorkomen we dat het virus zich verder verspreidt.

Vragen?

Heeft u vragen over melden? Bel ons dan gerust op 030 - 630 54 00.
Veel dank voor uw medewerking!

Meer informatie over zelftesten? Zie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/zelftesten-en-het-coronavirus