Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Coronavirus: informatie voor scholen en kinderopvang

 

Kinderdagverblijven en scholen hebben regelmatig te maken met kinderen, studenten of medewerkers die positief getest zijn op het coronavirus. GGD regio Utrecht (GGDrU) ondersteunt medewerkers werkzaam in deze sectoren graag bij vragen over het coronavirus. Op deze pagina hebben we actuele tips en adviezen voor u op een rij gezet.

Team Uitbraakmanagement – Scholen en kinderopvang

Het team Scholen en Kinderopvang van de afdeling Uitbraakmanagement adviseert over de te nemen maatregelen. De casemanagers brengen samen met de organisatie de situatie in beeld om tot een heldere analyse te en maatwerkadvies te komen. Waar nodig worden de artsen infectieziektebestrijding ingeschakeld bij advies. Hiervoor kunt u contact op nemen met Team Uitbraakmanagement – Scholen en kinderopvang 030 - 608 60 44 (7 dagen per week van 8.30 tot 17.00 uur) en coronaopvangenschool@ggdru.nl 

Testen op corona

Medewerkers uit het onderwijs kunnen sinds 15 april niet meer met voorrang een testafspraak maken. Zij kunnen nog wel op de normale manier een afspraak maken door te bellen naar 030-630 54 00.

Stel uw vraag aan de GGD

Heeft u vragen over bijvoorbeeld hygiëne, testen of sporten op scholen? Dan kunt u terecht bij GGD regio Utrecht. We helpen u graag verder en denken graag met u mee!
T: 030-608 60 44. M: coronaopvangenschool@ggdru.nl 

Handige sites:

  • Veel informatie over de gevolgen voor (gast) ouders, kinderopvang organisaties, scholieren en het onderwijs door de uitbraak van het coronavirus, vindt u op de site van de Rijksoverheid ‘Onderwijs en kinderopvang in coronatijd'
  • Op lesopafstand.nl staan handige documenten, protocollen en richtlijnen om de kinderopvang, het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs te ondersteunen bij het organiseren van hybride onderwijs en onderwijs op afstand. In de protocollen wordt ook ingegaan op een aantal praktische aspecten rondom veiligheid en hygiëne. Ook vindt u hier informatie over bijvoorbeeld het gebruik van mondkapjes in het onderwijs, een handreiking bij besmetting en infographics over de belangrijkste hygiënemaatregelen. Protocollen en richtlijnen (lesopafstand.nl)
  • De meest recente informatie over het protocol voor de kinderopvang vindt u op Brancheorganisatie Kinderopvang - Home
  • Op Homepage | Ruimte-OK kunt u informatie en ondersteuning vinden voor al uw ventilatie-vragen.