Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Coronavaccinatie: informatie over het vaccineren

 

U kunt bij GGDrU tussen 9.00-17.00 uur vrij inlopen, zonder afspraak, op onze vaccinatielocaties in Nieuwegein, Woerden, Zeist en Veenendaal. Hier kunt u terecht voor uw eerste of tweede prik of voor vragen over vaccinatie. Heeft u een afspraak voor uw tweede vaccinatie staan maar komt een eerder moment toch beter uit? Ook dan kunt u gewoon binnenlopen. Ter plekke wordt de afspraak omgeboekt. Houdt u dan wel in de gaten dat uw eerste vaccinatie minimaal 4 weken daarvoor gezet is.
Op onze locaties die 1 dag per week geopend zijn kunt u tussen 9.30-12.30 uur en 14.00-17.00 uur vrij inlopen zonder afspraak. Kijk voor een overzicht van al onze vaccinatielocaties onderaan op deze pagina.

Het gele boekje

GGD regio Utrecht stempelt uw gele boekje na vaccinatie. Bent u niet bij een GGD gevaccineerd dan kunt u ook niet bij een GGD terecht voor een stempel. Heeft u nog geen boekje? Dan kunt u dat bestellen op de site van de uitgever SDU: Het vaccinatieboekje: Internationaal bewijs van inenting - Sdu. Het is niet mogelijk om het gele boekje te bestellen bij de GGD. Bekijk de veelgestelde vragen in ons nieuwsbericht

Gevaccineerd in een land buiten de EU? Haal dan uw registratie bij onze GGD in Utrecht.

Bent u volledig gevaccineerd in een land buiten de EU, dan kunt u in de meeste gevallen vanaf vandaag uw vaccinatie laten registreren. Zo heeft u straks ook een vaccinatiebewijs dat geldig is in Nederland en de Europese Unie.
U kunt hiervoor een afspraak maken bij ons via telefoonnummer 030- 800 28 99. 
Meer weten? Kijk op de website van de Rijksoverheid.nl

Vaccineren van iedereen van 12 jaar en ouder

GGD regio Utrecht is verantwoordelijk voor het vaccineren, in de regio, van iedereen vanaf 12 jaar en ouder, zonder medische indicatie. GGD regio Utrecht doet dit deskundig, kosteloos en altijd met zorg en aandacht. Ook is er aandacht voor mensen met prikangst.  

Heeft u vaccinatieangst?

Dan kunt u een speciale afspraak maken bij GGD regio Utrecht. Het bijzondere aan deze afspraak is dat een arts u begeleidt. Vanaf de aankomst op de vaccinatielocatie tot en met het zetten van de prik is de arts aanwezig. Daarnaast mag u een begeleider mee naar binnen nemen. Op locatie Nieuwegein kunt u 7 dagen per week terecht tot en met zondag 26 september. Vanaf 27 september iedere maandag, woensdag en zaterdag. Op de vaccincatielocaties Veenendaal en Woerden zijn iedere zaterdag artsen aanwezig om mensen met prikangst te begeleiden. 

Een afspraak inplannen kan via: 030-630 54 00. Mocht u geprikt willen worden met het Janssen vaccin? Dan is dit alleen mogelijk op de locatie Nieuwegein. Dit kan bij het maken van de afspraak aangegeven worden. Per vaccinatielocatie is een filmpje opgenomen zodat u weet wat u te wachten staat:

Welk vaccin krijgt u? 

U kunt niet kiezen welk vaccin u krijgt. Het is niet mogelijk om een ander vaccin te vragen dan wat u is toegewezen. Uitzonderingen zijn er voor vaccinaties met het Janssen vaccin, dat is op vrijwillige basis te verkrijgen. Verder zijn er uitzonderingen voor mensen die een eerste prik met het AstraZeneca vaccin hebben ontvangen. Deze kunnen een tweede prik krijgen met het Pfizer vaccin.
Ook als u een afspraak heeft op een vaccinatielocatie waar meerdere vaccins worden geprikt is het niet mogelijk om ter plaatse te kiezen.
•    Het kabinet bepaalt op advies van de Gezondheidsraad wie welk vaccin krijgt.

Over de vrije inloop (vaccinatie zonder afspraak)
Vrije inloop is mogelijk op alle locaties voor een eerste en een tweede prik en als u al een afspraak heeft staan dan kan deze ter plekke omgeboekt worden.
Het kan druk zijn, waardoor u enkele minuten moet wachten.

Over uw vaccinatie

"Praat met elkaar en maak uw eigen keuze. Een vaccinatie is géén verplichting."

Een afspraak maken

 • Het is niet nodig om een afspraak te maken voor vaccinatie
 • Wilt u toch een afspraak maken, bel dan met de GGDrU op 030-630 54 00 en houd uw BSN bij de hand. We maken afspraken voor uw eerste en uw tweede vaccinatie.
 • Per mail ontvangt u vervolgens een bevestiging van deze afspraken. In deze mail zit een link naar de gezondheidsverklaring. U vult deze twee keer vooraf aan het bezoek aan de locatie in.
 • Na minimaal drie weken volgt uw tweede prik; houd hier rekening mee in uw agenda.
 • Heeft u uw eerste vaccinatie in het buitenland gekregen en moet u nog een tweede vaccinatie krijgen in Nederland?
  Vul het aanvraagformulier in, na het versturen van dit formulier ontvangt u een ontvangstbevestiging. Het RIVM beoordeelt uw gegevens. Als u recht heeft op een tweede vaccinatie krijgt u een schriftelijke uitnodiging voor het maken van een afspraak bij één van de GGD vaccinatielocaties: COVID-19 Aanvraagformulier uitnodiging tweede vaccinatie (formdesk.com)
 • 14 dagen na de tweede vaccinatie bent u beschermd tegen het coronavirus.

Vaccinatie zonder afspraak van 9.00-17.00uur

Vaccinatie zonder afspraak 1 dag per week van 9.30-13.00 uur en 14.00-17.00 uur:

Maandag geopend:

Dinsdag geopend:

Woensdag geopend:

Donderdag geopend:

Vrijdag geopend:

Zaterdag geopend:

Zondag geopend:

 • Utrecht (Ulu Moskee Utrecht) Moskeeplein 89. 26 september t/m 3 oktober 09:30-17:00 uur

Locatie in Utrecht vrije inloop op woensdagen van 10.00-17.30uur

Utrecht Science Park, Genèvelaan 6, Utrecht (tegenover het Combraplein).
Open op alle woensdagen tot 27 oktober.

Locatie Utrecht vrije inloop op vrijdagen van 14.30-21.00uur

Utrecht, Overvecht (De Dreef), Schooneggendreef 27B, 3562 GG Utrecht
Open op alle vrijdagen tot 1 oktober.

Alle vaccinatielocaties op alfabetische volgorde

Voor een een overzicht van alle locaties gebruik deze link.

Na uw vaccinatie

Na de vaccinatie vragen wij u 15 minuten plaats te nemen in de speciale wachtruimte tot u naar huis kan gaan.

 • U ontvangt een bewijs van vaccinatie (de vaccinatieregistratiekaart)
 • U mag autorijden na de vaccinatie, doe dat niet bij last van bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerkingen zijn

 • pijnlijke prikplek
 • hoofdpijn
 • vermoeidheid
 • spierpijn
 • koorts

De tweede vaccinatie

Na minimaal drie weken volgt uw tweede prik; houd hier rekening mee in uw agenda. Heeft u een eerste vaccinatie gekregen in het buitenland en moet u nog een tweede vaccinatie? Of heeft u een eerste vaccinatie gekregen bij een zorgverlener die u geen tweede vaccinatie kan geven? Vul het aanvraagformulier in, na het versturen van dit formulier ontvangt u een ontvangstbevestiging. Het RIVM beoordeelt uw gegevens. Als u recht heeft op een tweede vaccinatie krijgt u een schriftelijke uitnodiging voor het maken van een afspraak bij één van de GGD vaccinatielocaties: Aanvraagformulier uitnodiging tweede vaccinatie (formdesk.com)

14 dagen na de tweede vaccinatie bent u beschermd tegen het coronavirus.

Test- en vaccinatielocaties in beeld

Test- en vaccinatielocaties in beeld Op het hoogtepunt van de bestrijding van de coronapandemie zag de regio Utrecht er begin augustus 2021 zo uit