Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Coronavirus in de regio Utrecht - laatste nieuws

 

Op de hoogte blijven over wat er speelt in de regio Utrecht? Of wat het landelijk nieuws rondom de coronamaatregelen is? Hou dan deze pagina in de gaten.

LAATSTE NIEUWS

Verdacht object blijkt loos alarm

22 januari 2022

Vanmiddag rond 15.30 uur is er een verdacht object gevonden in de buurt van het test- en vaccinatie paviljoen in Amersfoort aan de Hoefseweg. Na onderzoek van de politie bleek het loos alarm.

lees verder

Directeuren publieke gezondheid bezorgd over effecten quarantainebeleid op jongeren

21 januari 2022

Het aantal schoolklassen dat naar huis gestuurd wordt door de huidige quarantaineregels, neemt snel toe. Hele klassen moeten nu in quarantaine bij 3 of meer besmettingen. Dat is best snel. In heel Nederland zit op dit moment een kwart van de basisschoolleerlingen in quarantaine. Op basis van de groei in het aantal coronabesmettingen zal dit aantal de komende week nog fors groeien. Elke 4 besmette personen infecteren nu 5 nieuwe mensen met…

lees verder

Booster en vaccinatie update donderdag 20 januari

20 januari 2022

De meeste dichtbijlocaties in onze regio gaan weer open. Dat doen we in stappen. Ook in deze update nieuws over de Jaarbeurs, kinderen van 5 tot en met 11 jaar, AZC's en meer.

lees verder

Coronatest update 19 januari

19 januari 2022

In deze coronatest update informatie over het herstelbewijs, het openen van nieuwe locaties en het vervangen van mobiele testbussen door kleine vaste locaties.

lees verder

De 5 meestgestelde vragen over besmetting, quarantaine en isolatie

19 januari 2022

De coronamaatregelen veranderen af en toe. Daarom snappen we het als u soms door de bomen het bos niet meer ziet. We hebben de 5 meestgestelde vragen over isolatie, besmetting en testen op een rij gezet.  

lees verder

Dichtbijlocaties in de regio Utrecht gaan weer open

17 januari 2022

De piek van de boostercampagne is geweest. Daarmee breekt een nieuw hoofdstuk aan, namelijk het gefaseerd heropenen van de dichtbijlocaties in onze regio. Inwoners kunnen dan weer dichtbij, in hun buurt, een 1e, 2e of een boosterprik halen. U hoeft geen afspraak te maken maar kunt gewoon vrij inlopen.

lees verder

Start vaccinatie kinderen 5 t/m 11 jaar

17 januari 2022

Vanaf 18 januari ontvangt de eerste groep ouders/verzorgers met kinderen in de leeftijd van 5 t/m 11 jaar een uitnodigingsbrief van het RIVM. Hiermee kan er een afspraak gemaakt worden om zijn/haar kind te laten vaccineren tegen het coronavirus. De ouders/verzorgers beslissen of hun kind gevaccineerd wordt en op de priklocatie vragen wij altijd of beide ouders/verzorgers toestemming hebben gegeven voor de vaccinatie. Als deze toestemming van…

lees verder