Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Coronavaccinatie: informatie over het vaccineren en het vaccinatiebewijs

 

U kunt bij GGDrU vrij inlopen, zonder afspraak, op onze vaccinatielocaties. Hier kunt u terecht voor uw eerste of tweede prik of voor vragen over vaccinatie. Heeft u een afspraak voor uw tweede vaccinatie staan maar komt een eerder moment toch beter uit? Ook dan kunt u gewoon binnenlopen. Ter plekke wordt de afspraak omgeboekt. Houdt u dan wel in de gaten dat uw eerste vaccinatie minimaal 4 weken daarvoor gezet is.

Kijk voor een overzicht van al onze vaccinatielocaties op deze pagina.

"Praat met elkaar en maak uw eigen keuze. Een vaccinatie is géén verplichting."

Over de vrije inloop (vaccinatie zonder afspraak)

Vrije inloop is mogelijk op alle locaties voor een eerste en een tweede prik en als u al een afspraak heeft staan dan kan deze ter plekke omgeboekt worden.
Het kan druk zijn, waardoor u enkele minuten moet wachten.

Vaccinatie zonder afspraak 7 dagen per week (tenzij anders aangegeven)
 

Vaccinatie zonder afspraak 1 dag per week

Maandag geopend:

Dinsdag geopend:

Woensdag geopend:

Donderdag geopend:

Vrijdag geopend:

Zaterdag geopend:

Zondag geopend:

 • Utrecht (Lombok, Ulu Moskee Utrecht) Moskeeplein 89.
  (t/m 31 oktober 09:30-17:00 uur)
 • Utrecht (Kanaleneiland: Krachtstation), Amerikalaan 199 3526 VD Utrecht 
  (op 10, 24 en 31 oktober en 7, 14 november van 15.30-21.00 uur.)

Een afspraak maken

 • Het is niet nodig om een afspraak te maken voor vaccinatie
 • Wilt u toch een afspraak maken, bel dan met de GGDrU op 030-630 54 00 en houd uw BSN bij de hand. We maken afspraken voor uw eerste en uw tweede vaccinatie.
 • Per mail ontvangt u vervolgens een bevestiging van deze afspraken. In deze mail zit een link naar de gezondheidsverklaring. U vult deze twee keer vooraf aan het bezoek aan de locatie in.
 • Na minimaal drie weken volgt uw tweede prik; houd hier rekening mee in uw agenda.
 • Heeft u uw eerste vaccinatie in het buitenland gekregen en moet u nog een tweede vaccinatie krijgen in Nederland?
  Vul het aanvraagformulier in, na het versturen van dit formulier ontvangt u een ontvangstbevestiging. Het RIVM beoordeelt uw gegevens. Als u recht heeft op een tweede vaccinatie krijgt u een schriftelijke uitnodiging voor het maken van een afspraak bij één van de GGD vaccinatielocaties: COVID-19 Aanvraagformulier uitnodiging tweede vaccinatie (formdesk.com)
 • 14 dagen na de tweede vaccinatie bent u beschermd tegen het coronavirus.

Heeft u vaccinatieangst?

Dan kunt u een speciale afspraak maken bij GGD regio Utrecht. Het bijzondere aan deze afspraak is dat een arts u begeleidt. Vanaf de aankomst op de vaccinatielocatie tot en met het zetten van de prik is de arts aanwezig. Daarnaast mag u een begeleider mee naar binnen nemen. Op locatie Nieuwegein kunt u iedere maandag, woensdag en zaterdag terecht. Op de vaccincatielocaties Veenendaal en Woerden zijn iedere zaterdag artsen aanwezig om mensen met prikangst te begeleiden. 

Een afspraak inplannen kan via: 030-630 54 00. Mocht u geprikt willen worden met het Janssen vaccin? Dan is dit alleen mogelijk op de locatie Nieuwegein. Dit kan bij het maken van de afspraak aangegeven worden. Per vaccinatielocatie is een filmpje opgenomen zodat u weet wat u te wachten staat:

Welk vaccin krijgt u? 

U kunt niet kiezen welk vaccin u krijgt. Het is niet mogelijk om een ander vaccin te vragen dan wat u is toegewezen. Uitzonderingen zijn er voor vaccinaties met het Janssen vaccin, dat is op vrijwillige basis te verkrijgen. Verder zijn er uitzonderingen voor mensen die een eerste prik met het AstraZeneca vaccin hebben ontvangen. Deze kunnen een tweede prik krijgen met het Pfizer vaccin.
Ook als u een afspraak heeft op een vaccinatielocatie waar meerdere vaccins worden geprikt is het niet mogelijk om ter plaatse te kiezen.
•    Het kabinet bepaalt op advies van de Gezondheidsraad wie welk vaccin krijgt.

Na uw vaccinatie

Na de vaccinatie vragen wij u 15 minuten plaats te nemen in de speciale wachtruimte tot u naar huis kan gaan.

 • U ontvangt een bewijs van vaccinatie (de vaccinatieregistratiekaart)
 • U mag autorijden na de vaccinatie, doe dat niet bij last van bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerkingen zijn

 • pijnlijke prikplek
 • hoofdpijn
 • vermoeidheid
 • spierpijn
 • koorts

De tweede vaccinatie

Na minimaal drie weken volgt uw tweede prik; houd hier rekening mee in uw agenda. Heeft u een eerste vaccinatie gekregen in het buitenland en moet u nog een tweede vaccinatie? Of heeft u een eerste vaccinatie gekregen bij een zorgverlener die u geen tweede vaccinatie kan geven? Vul het aanvraagformulier in, na het versturen van dit formulier ontvangt u een ontvangstbevestiging. Het RIVM beoordeelt uw gegevens. Als u recht heeft op een tweede vaccinatie krijgt u een schriftelijke uitnodiging voor het maken van een afspraak bij één van de GGD vaccinatielocaties: Aanvraagformulier uitnodiging tweede vaccinatie (formdesk.com)

14 dagen na de tweede vaccinatie bent u beschermd tegen het coronavirus.

Het gele boekje

GGD regio Utrecht stempelt uw gele boekje na vaccinatie. Bent u niet bij een GGD gevaccineerd dan kunt u ook niet bij een GGD terecht voor een stempel. Heeft u nog geen boekje? Dan kunt u dat bestellen op de site van de uitgever SDU: Het vaccinatieboekje: Internationaal bewijs van inenting - Sdu. Het is niet mogelijk om het gele boekje te bestellen bij de GGD. Bekijk de veelgestelde vragen in ons nieuwsbericht

Gevaccineerd in een land buiten de EU? Haal dan uw registratie bij onze GGD in Utrecht.

Iedereen die zijn vaccinaties (deels) buiten de Europese Unie heeft gehad en deze in Nederland wil laten registreren en installeren op de CoronaCheck-app kan een afspraak maken via 030-800 28 99.
Bij het maken van de afspraak kan gekozen worden voor Testpaviljoen B Jaarbeurs (iedere dag tussen 9.00 en 17.00 uur) of het Stadskantoor (maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 17.00 uur).
Meer weten? Kijk op de website van de Rijksoverheid.nl